Marja Pulkkinen

Lue vaaliohjelmia, älä katso niitä

Puolueissa on eroja. Ja tavoissa uutisoida niistä.

Kuinka moni puolueen puheenjohtaja voi puhua lämpimikseen ilman keskeyttämistä ja tiukkaa lisäkysymystä, johon on vastattava? En kaipaa 70-lukulaista revolveritekniikkaa, jonka A-studio lanseerasi uudestaan edellisissä eduskuntavaaleissa. On vain kestämätöntä demokratian kannalta, että äänekkäitä  vaihtoehtoja on tarjolla vähän: yksi populistinen puolue ja sen tunnettu nokkamies. Vaihtoehtoja ja poliittisesti kiinnostavia kamppailuja on aina useita, vakiintuneiden puolueiden sisälläkin. Populismi saa oikeutuksensa kansalta. Kansa vaatii muutosta ja rehellisyyttä.

Haluaisiko europarlamentaarikko Timo Soini oikeasti asua kansallisvaltiossa nimeltä kristillissosiaalinen Isänmaa? Kuka todella haluaa? Äänestäjät lukevat seuraavan kuukauden aikana vaaliohjelmia pohdiskellen niiden uskottavuutta ja toimivuutta vuosina 2011-2015. Eikö niin?

Koska persut ilmoittavat olevansa SMP:n perillisiä, heillä on vaaliohjelman lisäksi myös päivitetty maaseutuohjelma. Siinä palataan sodanjälkeiseen mielenmaisemaan, siihen yhteisöllisyyteen jota ei ehkä koskaan ollutkaan. Hakattuja metsiä haikaillaan takaisin hyötykäyttöön eli hakattaviksi. Pienviljelijät itsenäisiksi keskituloisiksi yrittäjiksi. Mitään konkretiaa ja valmiutta muutokseen ei paperista löydy. Mistä ne verovarat, joilla maaseutu pidetään elävänä ja lapsilukuisena, hyvinvointipalvelut hajautettuna joka kylään?  Niiltä maaseudun asukkailta, jotka soinilandiassa ansaitsevat vähintään 3000 euroa kuukaudessa omalta maatilaltaan?

Näihin kysymyksiin täytyy vastata vaalikentillä. Valtiovarainministeriö on laskenut, että tuleva hallitus joutuu säästämään lähes 10 miljardia euroa, tänä vuonna jo 1,5 miljardia. Hyvinvointimme on koetuksella. Toivottavasti myös ehdokkaat ovat Ylen ja muiden medioiden vaalitenteissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Timo Koivistoinen

Olipa nykyisten eduskuntapuolueiden vaaliohjelmat mitä tahansa, on vastuu jo ollut heillä kauan aikaa tuloksetta ... pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät Suomessa kaikkein eniten ihmisiä.

Kuka haluaa saman menon jatkuvan ja saman joukon istuvan eduskunnassa?

Minulla on ollut sellainen vaaliteema 2003 eduskuntavaalien jälkeen, että minä hoidan asioita kuntoon jo ennen eduskuntavaaleja ja niin myös nyt eli useita asioita, ongelmia, on korjauksessa, hoidossa jo ennen 17.4.2011 eduskuntavaaleja ja voin kertoa mitä niissä tapahtui äänestäjien arvioitavaksi ja aivan kaikelle kritiikille alttiiksi.

Tämä (rakentava kritiikki) kohdistuu lähinnä Kokoomus puolueeseen ...

Tässä on ihan tuoreen TV -ohjelman kautta kerrottu raskauttavimpia rikoksia mitä nuoret terveet työkykyiset oli laitettu tekemään heidän työnantajansa taholta. Osa nuorista oli saanut hieman palkkaa, osa ei ollut saanut lainkaan, osalta nuorista oli otettu rahaa eli aivan kaikkia vaihtoehtoja oli työnantaja käyttänyt, jotta sai työt teetettyä eli kerättyä 2.000.000 euroa itselleen piiloon. Nuoret, joilta oli otettu rahaa, oli puhuttu partner yrittäjiksi mukaan, koska se mahdollisti Akseli finanssipalvelut Oy:n kannalta hieman helpomman tavan viedä laajaa huijausta eteenpäin. Käskyt nuorten yrittäjien yritystoimintaan tulivat Akseli finanssipalvelut Oy yritykseltä ja sen omistajilta, esimerkiksi Totti Linnulta.

Huijasi 15.000 sijoitusasiakasta, sekä useata yritystä, joista muutama siis nuorten perustama esimerkiksi Helsingissä lähellä Kampin kauppakeskusta ollut toimisto, joka meni konkurssiin ja sama henkilö toimii heidän edunvalvontatehtävissä Helsingin Osakesäästäjät ry:n hallituksen puheenjohtajana. Hän on Kokoomus puolueen kannattaja ja kokoomuslaisen politiikan kannattaja. On aktiivisesti ajanut ja vaatinut Kokoomus puolueen kautta erilaisia asioita. "Työllistäminen, hyvinvointi, sijoitetun varallisuuden kerryttäminen teemoilla, eläkesäästäminen."

Käsittääkseni kaikki nuoret ovat vielä elossa ja haastateltavissa, mutta en ole aivan varma ovatko enää terveitä. Sen verran järkyttävää "työkokemusta" saivat.

Akseli finanssipalvelut Oy rekrytoi nuoria mukaan työvoimatoimiston järjestelmän kautta ja käytti myös tukirahaa eli veronmaksajien varoja.

Tämä samainen yritys oli myös minun ensimmäinen työpaikkani sijoitusalalla vuonna 2004, sijoituskonsulttina, sijoitusasiantuntijana:

MTV3 Katsomon kautta näkyy 45 -minuuttia ohjelma

Kohdasta 00:32:48 alkaa

http://www.katsomo.fi/?progId=60322

Totti Lintu - Akseli finanssipalvelut Oy ja Elina pankkiiriliike Oy

Noin 2.000.000 euroa on siirretty ulkomaille Holding yhtiöön piiloon

Millaista on ensin huijata ainakin 15.000 sijoitusasiakasta ja useata yritystä, sekä toimia samalla heidän edunvalvontatehtävässä ja olla yhteydessä poliittisiin päättäjiin, kun lainvalmistelua tapahtuu?
Helsingin Osakesäästäjät ry:n hallituksen puheenjohtajana Totti Lintu.

http://www.osakeliitto.fi/yhdistys.php?hid=317

Timo Koivistoinen on Helsingin Osakesäästäjät ry:n hallituksen jäsen.

Parhain Terveisin

Timo Koivistoinen

http://www.maailmantalous.fi

ps. ikävä kyllä tämä ei ole ainut yksittäistapaus, tiedän satoja esimerkkejä ja olen itse yhdessä Suomen historian laajimmassa jutussa todistajana oikeudessa, enkä voi keskeneräistä juttua vielä kommentoida, mutta palaan asiaan heti, kun voin

Anna-Leena Nieminen

Pikemminkin syyttäisin poliittista järjestelmää eli mm. edustuksellista demokratiaa;

- Miksi verorahoin tuetaan tälläista(kin) yritystoimintaa?
- Miksi tälläisten yritysten edustajien sallitaan olla yhteydessä poliittisiin päättäjiin, kun lainvalmistelua tapahtuu?
- Miksi järjestelmä antaa tällaiseen toimintaan mahdollisuuden?

Demokraattistako...

juri g.

Taas yksi vihreä lisää jolla ei ole mitään omaa sanottavaa, vain 5 kansanedustajan oppositipuolueen arvostelua.

Mitkä ovat virheiden saavutukset päättyvällä hallituskaudella ja mitä aoitte tehdä 2015?

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Peruutussuomalainen puolue (L.Gröhnille kiitos!) on maalaillut kuvaa, millainen Nykysuomen ja 50-luvun Suomen yhdistelmä olisi, mutta ei ole esittänyt juuri mitään keinoja miten siihen heidän kristillis-nationalistiseenkaan valtioon päästäisiin.

Mitä luulet peruutussuomalaisten aikaansaannoksien olevan 2015, vaikka niillä nykyiseen vihreiden ryhmään verrattuna on silloin ollut kolminkertainen (42?) edustajamäärä.

Minäpä kerron: Sitä samaa oppositiodemagogiaa kuin tähänkin asti. Kaikesta, mitä hallituksessa on päätetty, on taas oltu vain eri mieltä.

Käyttäjän marjapulkkinen kuva
Marja Pulkkinen

Ilmastopoliittiset teot: esim. uudistuville energialähteille syöttötariffit(-> maaseudulle uusia työpaikkoja), omakotiasujia tuetaan, jos siirrytään maaläämpöön tai puulämmitykseenn, autoilun verotus päästöjen mukaan, opintorahan korotus.
Tavoitteita maaseudulla 2011-2015: http://www.etelasavonvihreat.fi/node/41

Juhani Kahela

Vihreätä huuhaata tuutin täydeltä. Ilmasto muutuu tekee ihminen mitä tahansa. Historia kertoo sen. Maapallo on 5 miljardia vuotta vanha. Säätietoja on 150 vuodelta. Sama luotettavuus sadaan, jos vuoden sää ennustetaan 3 sekunnin otannalla. Vihreitten ilmastopoliittinen asiantuntija on vasemmistolainen toimitajaopiskelija. Kertoo vihreiden osaamisen tason.

Energiapulaa ei ole eikä tule. Energian verottaminen on vain keino alentaa ihmisten elintasoa. Sehän on vihreitten päätavoite. Uraani voidaan uudellen käytää 50-60 kertaa kiinalaisten(?) kehittämällä tekniikalla. Siten uraania riittää ihmiskunnalle muutaman tuhat vuotta. Samalla uraanin säilytysongelma poistuu. Maapallon sisällä on energiaa 2000-3000 vuodeksi. Esimerkki maakuoren energiasta on tulivuoren purkaukset. Haaste on kyetä taloudellisesti poraamaan maan kuoreen 7-10 kilometrin reikiä. Aurinkoenergiaa on loputtomasti. Kun katsotaan 40 vuotta taaksepäin, niin tekniikka on kehittynyt valtavasti. Kun vihrät tekevät ennusteita, niin seuraavina 40 vuotena tekniikka ei kehity. Vihreitten aivokapasiteetilla ei kehitykään, mutta muitten kyllä ja huimasti. Kaikissa tulevaisuuden enusteissa kehitysskenaariot tulisi huomioida.

Kun viherstalinistit ovat liittoutuneet maailman ainoan oikeistolaisen kommunistipuolueen, Sekoomus, kanssa, niin maamme hallituksesssa on tehty aivan järjettömiä päätöksiä. Talonpojan tappolinja jatkuu älyttömillä suojelupäätöksillä ja teollisuus ajetaan pakoon energiveroilla ja liioitelluilla ympäristäsäännöksillä. Vihreitten politiikalla Suomesta on tulossa EU:n luonnonsuojelupuisto. Kuka sitä haluaa?

Seuravassa (alla) kirjoituksessani on nimetty vihreitten onnela.

Juhani Kahela

Vihreitten poliittinen tavoite on toteutunut. Pohjois-Korea. Ihmiset syövät heinää eikä yksityisautoilu tuhoa ilmastoa. Muuta ei voi toivoa kuin että kaikki vihreät muuttaisivat tuonne ihannevaltioon.

Matias Härkönen

Otit siis sinäkin vaaliteemaksi Persut! No, et ole yksin ja politiikan toimittajalta (VIHREÄT) ei voi muuta odottaakaan! Keksitään jotain pahaa Persuista ja vääristellään hieman sanomisia tai ainakin vedetään omia johtopäätöksiä.

Persuilla on ihan sama rahamäärä käytössä kuin muillakin puolueilla. Se mihin verot kohdistetaan ja miten rahat käytetään on se mistä lähinnä kiistellään. Kun Vihreät haluavat pelastaa maapallon ja haalia tänne koko maailman lukutaidottamot sosiaaliavustuksilla elätettäviksi, niin ei kukaan Vihreistä kysy kuka maksaa? Lainaa on kyllä otettu Vihreiden hallittuskaudella enemmän kun koskaan! 1,5 miljardia säästyy helposti kun lasktetaan kaikki maahanmuuton aiheuttamat kustannukset yhteen. Välilliset ja välittöt sekä maassa jo olevien sosiaalituet, vuokrat, oikeuskulut, tulkkaukset yms! Emme tietenkään näistä pääse eroon (raiskaajat toki lähetetään Persujen toimesta kotiin), muuta uusista tulokkaista voidaan karsia!

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Siinä Matias Härkönen edelleenkin tekee peruutussuomalaiselle puolueelle virallisesta ohjelmasta poikkeavaa ohjelmaa. Se virallinenkaan kun ei kelpaa edes pyyhkimiseen.

Jouni Nieminen

"Haluaisiko europarlamentaarikko Timo Soini oikeasti asua kansallisvaltiossa nimeltä kristillissosiaalinen Isänmaa? Kuka todella haluaa?"

Minä haluan.

Timo Koivistoinen

Tänään illalla TV1 ja TV2

--------------------------------------

A-Studio
TV1 Ma 28.2.2011 klo: 21.00

Kuntaliitokset kuplivat ...

-------------------------------------

Silminnäkijä: IKEANn veroihme
TV2 Ma 28.2.2011 klo: 22.05

Onko IKEAn menestyksen yksi salaisuus taitava verojen väistely?
Miljardeja euroja on piilossa salaisessa säätiössä veroparatiisissa.
SVT:n kohuraportti IKEAn omistusjärjestelyistä.

----------------------------------------------------

---------------------------- Original Message ----------------------------
Subject: VS: Palaute
From: "IKEA ASIAKASPALVELU"
Date: Tue, February 15, 2011 7:44 am
To: "timo.koivistoinen@worldeconomy.fi"
--------------------------------------------------------------------------

The IKEA Group and the Inter IKEA Group are two separate groups of companies.
For information on the Inter IKEA Group please contact
Fredrik Lagerbielke +32 486 040 963.
For information on Ingvar Kamprad please contact
Per Heggenes +31 613 13 99 58

Statement:

The current discussion in some media does not reveal any new information about the IKEA Group.
The IKEA Group is an open company. Even though the IKEA Group is not listed on the stock market, we are open about our organisation and ownership structure, business activities, result and what we do with our money. This information is contained in our annual report, Welcome Inside, which is posted on our website, ikea.com.

The ownership structure of IKEA gives us independence and the opportunity to think long-term. We can reinvest our profits and grow without focus on short-term results. This creates stability for 127,000 IKEA co-workers and for the hundreds of thousands of people who work for our suppliers around the world.
The relation between the IKEA Group and Inter IKEA Systems B.V. (a division of Inter IKEA Group) works just like any other franchise system. We pay 3 per cent of our sales in franchise fee to Inter IKEA Systems B.V., the owner of the IKEA brand and concept, for which we get the right use the brand, knowledge, development support, trainings and manuals.

IKEA does, of course, pay taxes as required by the laws and regulations in each of the countries where the company operates.

For more information about the IKEA Group, pls contact press service +46 709 93 63 76.

________________________________________
Lähettäjä: timo.koivistoinen@worldeconomy.fi [timo.koivistoinen@worldeconomy.fi]
Lähetetty: 14. helmikuuta 2011 9:35
Vastaanottaja: IKEA ASIAKASPALVELU
Aihe: Palaute

Contact IKEA request

Etunimi: Timo
Puhelinnumero: 044-9135913
Sukunimi: Koivistoinen
Tavaratalo: Espoo
Viesti: .

Tänne Ikea-miljardööri piilotti rahansa

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/01/26/tan...

Huonekalujätti Ikean perustaja Ingvar Kamprad on vuosikausia antanut
ymmärtää, että huonekalujätin tuottamat rahat eivät ole hänen
hallinnassaan. Ruotsin yleisradio Svt tutki asiaa ja tuli aivan toiseen
tulokseen.

Ruotsin yleisradion Svt:n mukaan Ikean perustanut Ingvar Kamprad on
vuosikymmenet antanut ymmärtää, että huonekalujätti taikka sen tuottamat
miljardit kruunut eivät ole hänen hallinnassaan.

Svt on selvittänyt Ikean ympärille rakennettua omistusjärjestelyjen
vyyhtiä ja väittää, että tosiasiassa Kamprad ei missään vaiheessa ole
irrottanut otettaan Ikeasta.

Vuonna 1982 Ikean omistus siirrettiin hollantilaiselle Ingka Holding
-konsernille, jonka omistaa Stichting Ingka Foundation -säätiö. Samaan
aikaan kuitenkin Kamprad Svt:n mukaan laati monimutkaisen yritysrakenteen,
joka tärkeimmiltä osiltaan on pidetty salassa. Järjestelyn turvin Kamprad
on turvannut oman ja perheensä vallan Ikeassa.

Kaksikymmentä vuotta sitten perustettiin Luxemburgiin Interogo-säätiö,
jonka koti erilaisten vaiheiden jälkeen on nykyisin liechtensteinilaisessa
asianajotoimistossa. Liechtenstein tunnetaan veroparatiisina, jonka
pankkijärjestelmä on äärimmäisen sulkeutunut. Interogon nimi puolestaan
valittiin niin, että mikään siinä ei viittaisi Kampradiin taikka Ikeaan.

Interogo turvaa paitsi vallan Ikeassa myös muhkeat mahdollisuudet
verosuunnitteluun.

– Ikeassa on kuolemansynti maksaa mistään yhtään enempää kuin on aivan
ehdottoman, ehdottoman pakko. Veroja pidetään yhtiössä kulueränä,
Kampradin läheisenä avustajana pitkään toiminut Johan Stenebo sanoo
Svt:lle.

Svt:n mukaan jokaisen Ikeassa myydyn tuotteen – nakkisämpylästä
Billy-hyllyyn – hinnasta kolme prosenttia ohjataan Interogolle, joka
nykyisin hallitsee sataa miljardia Ikean tuottamaa kruunua (11,2 miljardia
euroa).

---

http://www.maailmantalous.fi

Vaaliteemani mukaisesti minä hoidan asioita kuntoon jo ennen eduskuntavaaleja 17.4.2011, jotta on esittää todellista näyttöä osaamisestani äänestäjien arvioitavaksi ja aivan kaikelle kritiikille alttiiksi.

Terveisin

Timo Koivistoinen
kansanedustajaehdokas 2003, 2007, 2011

http://www.tyovaenpuolue.org/Ehdokkframe.html

--------------------------------------------

IKEA on tuhonnut monen nuoren verhoilijan ammattiin kouluttautuneen uran ja yritystoiminnan Suomessa ja jättänyt veronsa maksamatta.

Mika. H

""Valtiovarainministeriö on laskenut, että tuleva hallitus joutuu säästämään lähes 10 miljardia euroa, tänä vuonna jo 1,5 miljardia. Hyvinvointimme on koetuksella. Toivottavasti myös ehdokkaat ovat Ylen ja muiden medioiden vaalitenteissä.""

Taskulaskin taas sanoo, että pitäisi säästää ainakin 10mrd, mutta per vuosi. Ei vaalikausi.

Täytyy ihmetellä kaikkien puolueiden ehdokkaiden itsekkyyttä kun haluamme nyt tuhlata ja jättää laskut lapsillemme.

PS. Tarjoan kahvit sille ehdokkaalle/puolueelle/mille tahansa, joka edes minuutiksi paneutuu siihen koska ja miten maksamme jo nykyisenkin valtionvelkamme pois!

Toimituksen poiminnat