Marja Pulkkinen

Uusi Suomi - lehti josta opin lukemaan

Puoluetoimisto tilasi sinivihreän vaalikampanjan Uusi Suomi – vastavoima konservatiivisuudelle. Käsitteiden kierrätys huvittaa muitakin kuin mainostoimistoa. Kampanjan avaus sai paljon julkisuutta, kuten oli tarkoituskin.

Konservatiivinen Uusi Suomi-lehti oli aikansa radikaali. Sitä kutsuttiin vastavoimaksi taantumukselle, ensin kommunismille ja myöhemmin presidentti Kekkosen johtamalle kansalliselle itsesensuurille. Opin lukemaan Uudesta Suomesta. Kylmän sodan aikana Uusi Suomi ja oikeistopuolueet olivat hyvän puolella pahaa vastaan. Se vetosi lapseen, jolle maailma näyttäytyi satujen ja todellisuudenkin kautta juuri sellaisena. Nyt Vihreät on retrohenkisesti uuden Suomen ja hyvän puolella.

Kuulun puolueessani siihen äänekkääseen vähemmistöön, joka ei innostu mainostoimiston ideoimasta käsitteiden kierrätyksestä ja Uuden Suomen viherpesusta. Vihreät haluaa taktisista ja reaalipoliittisista syistä unohtaa vasemmistolaiset juurensa päästäkseen jatkossakin oikeistohallitukseen. Keskisuureksi tähtäävä yleispuolue brändää itsensä helposti ymmärrettäväksi ja kääntää oikeistolaisen tai perussuomalaisen symboliikan ylösalaisin. Tämän toivotaan tehoavan niin, että ns. keskiluokkainen liberaali valitsisi kokoomuksen sijaan vihreät ja perussuomalainen ymmärtäisi, että hänellä ei ole yksinoikeutta Suomen leijonan symboliikkaan.

Mitä vihreitä aikaisemmin äänestäneet ajattelevat kampanjasta? Sisällöllisesti vaaliohjelman linjaukset muistuttavat kuitenkin vasemmistoliiton agendaa ja vasemmiston poliittinen ohjelma seuraavalle eduskuntakaudelle muistuttaa vihreiden poliittisia linjauksia.  Vihreiden ja vasemmiston talouspoliittiset ohjelmat ovat lähes identtiset. Verouudistuksen tulisi edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta, ohjata sekä yritysten että kuluttajien käyttäytymistä ekologisempaan suuntaan. ”Suuremmat tulot, suurempi vastuu”, muotoilee sinivihreät. Miksi vihreiden ja vasemmiston määrätietoinen yhteistyö on niin vaikeaa?

Oppositio/hallitus-vastakkainasettelu vieraannuttaa moniäänisen, mutta yhteisen arvomaailman jakavan vasemmiston toisistaan. Vasemmistoliitto kritisoi vihreitä, joka kategorisesti kieltäytyy kommentoimasta arvostelua. Mutta jos äänestäisin ensi keväänä Helsingin, Pirkanmaan tai Keski-Suomen vaalipiirissä, minulla olisi vaikeuksia valita vihreän ja vasemmistolaisen ehdokkaan väliltä. Yhteiset tilaisuudet ja väittelyt paljastaisivat äänestäjille yhteisen arvomaailman ja tämänhetkisen keinotekoisen vastakkainasettelun.

Vapaus valita toisin-foorumissa mm. vihreät, vasemmistoliittolaiset ja demarit etsivät muutosta yhteisestä arvomaailmasta käsin.  Se jäi retoriikan tasolle kulttuuritalolla kesäkuussa 2009. Vasta tilaisuuden jälkeen keskusteltiin mahdollisuudesta yhdistää vasemmistolaiset voimat ja muodostaa uusi puolue, jos vanhojen puolueiden välinen yhteistyö ei toimi.  Onnistuisimmeko paremmin kuin Die Linke Saksassa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Ylerrmi (nimimerkki)

Vihreiden lainaamat tavaramerkit 'Uusi Suomi' ja Suomen leijona sopivat nykyiseen polittiseen tilanteeseen hyvin.

Molempien tuotemerkkien mielikuva on muuta kuin Vihreiden nykymeno. Tämä indikoi sitä, että Vihreillä ei oikeastaan ole mitään omaa, josta tehdä tuotemerkkiä tai sitten heidän täytyy aivan väkisin peeseta oikeistolaisiksi miellettyjen merkkien perässä.

Vihreät osasivat kyllä yllättää. Nähdessäni ensi kerran heidän uuden Leijona -kampanajalogonsa, ajattelin: kas, nyt kelpaa Suomi Vihreillekin. Tuli tunne, että kylläpä Vihreät ovat pitkälle vedätettävissä ihan vain Perussuomalaisten pelolla. Saadaan jopa ottamaan leijona logoksi.

Hyvä niin. On kaikki niinkuin ennekin. Jos Vihreät haluavat nuoleskella oikeistoa, miksi äänestäisin Vihreitä? Kokoomus on edelleen olemassa ja jos haluaa jotain muuta, voi valita Persut.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Kas vaan, arvaukseni oikeuministeri Tuija Braksin osallisuudesta tavaramerkkivarkauden toteutukseen johti välittömästi kommentin poistamiseen.

Eli vihreiden puoluetoimiston käyttämä "juristi joka ei nähnyt mitään väärää" tavaramerkkivarkauden toteutuksessa taisi olla, ei enempää eikä vähempää, kuin oikeusministeri Tuija Brax.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Poliittinen toimija ja toimittaja meni ja myönsi vihreän ideologian aika tarkasti. Suoraan Marcus STASI Wolffin käsikirjastosta Kusetus ja kaksoiskusetus geometrisessä sarjassa. Jotenkin tunnen sääliä Ville Niinistön osalta, sillä hän on peloittavan pätevä, sivistynyt kansanedustaja, onneksi yksin yksinäinen kun Odekin on vetäytynyt.

ps hieno ele Niklas Herliniltä, antaa informaation ja disinformaation kukkia länsimaiseen tapaan, en kyllä odottanutkaan mitään boikottia, jonka itse olisin lätkäissyt (i kk) alta aikayksikön.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

"Käsitteiden kierrätys huvittaa muitakin kuin mainostoimistoa."
Juurensa vasemmistolaisuudesta ammentava liike, Vihreät, kuvittelee voivansa käyttää ja lainata toisten omaa, ILMAN LUPAA, kuten vasemmistolla on ollut aina tapana. Se kun nyt vaan ei käy. Ennustan Vihreiden tulevan sen pian huomaamaan. Poliittisen puolueen on hyvin vaikea vaihtaa väriään tuosta noin vain silloin kuin huvittaa.

"Keskisuureksi tähtäävä yleispuolue..."
Jumalakaan ei kiellä suuria haaveilemasta..

"Se jäi retoriikan tasolle kulttuuritalolla kesäkuussa 2009. Vasta tilaisuuden jälkeen keskusteltiin mahdollisuudesta yhdistää vasemmistolaiset voimat ja muodostaa uusi puolue, jos vanhojen puolueiden välinen yhteistyö ei toimi. "

Ajatuksen sisään on rakennettu niin paha ristiriita, että älkää hyvät ihmiset jatkako ruutinne polttamista moiseen. Jos vanhojen änkyräpuolueiden sisällä on jo valmis ristiriita, mihin se uudesta häviäisi. Ei mihinkään.

Ottakaa vaan totuus kauniiseen käteen. Paras ja rationaalisin tapa tavoittelemaanne uuteen, ideoimaanne puolueeseen kun on liittyminen jo täysin valmiina olevaan sellaiseen puolueeseen, Perussuomalaisiin. Politiikka on joskus myös nöyrtymistä, sitä äänestäjät arvostavat.

On sivusta seuraten kiusallista katsella Vihreiden vihaa Persuihin, jotka menivät kuin viekkaat varkaat ja väärät valtiaat ja keksivät omin päin Vihreille niin hyvin sopivan puolueen heidän nenänsä edestä.

Näen jo sieluni silmin maailmanlaajuisten otsikoiden revittelevän. Suomalainen Vihreä puolue loikkasi toiseen kotiinsa, Perussuomalaisiin.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Mitä tulee vihreiden poliittiseen sisältöön, te olette varkaita. Yksinkertaisesti ja simppelisti olette pelkkiä pahaisia varkaita. Mutta toisin kuin kunnon roisto Robin Hood, te varastatte köyhiltä ja annatte rikkaille. Keskustapuolue sentää on paremmin järjestäytynyttä rikollisuutta kun sitä verrataan vihreisiin, joiden poliittinen toiminta on summittaista ja täysin silmitöntä köyhien ihmisten vihaamista ja keinottelutalouden härskeimpien hyödyntäjien voitonmaksimointia.

Vihreää politiikkaa kannattaakin seurata sen todellisten, ympäristöllisten vaikutusten perusteella. Vihreät ovat saastaa. Siis saastanlevityspuolue. Tämän todistaa aukottomasti vihreän saastan ajama energialamppulaki jonka seurauksena sinänsä järkevät ihmiset heittävät luontoon täysin järjettömiä määriä erittäin haitallista ja vaarallista elohopeajätettä. Siis ympäristöä tuhotaan silmittömästi energiansäästön nimissä.

Onko vihreä paha vai tyhmä ?

Kun katsoo tyhmän ihmisen silmiin, on vaikea miettiä onko toinen paha pahuuttaan vai tyhmyyttään. Ja yhtä vaikea on määrittää uhrin kannalta se onko pahempi jos syntynyt vahinko on tahallista vai tuottamuksellista. Ainoa mitä voidaan sanoa varmasti on se että pahuus ja tyhmyys ovat hyvin lähellä toisiaan. Kun politiikassa sininen ja keltainen sotketaan keskenään saadaan vihreää. JA kun tähän lisätään vielä punaista, on lopputuloksena ruskeaa. Tätä politiikkaa euroopassa on nähty ihan tarpeeksi. Tekovihreyttä ja valehtelevaa sontaa.

Eurooppalaisen työllisyys- ja talouspolitiikan tuho on ollut liian suuri määrä vihreitä äänestäneitä ihmisiä. Ihmisiä jotka äänestäessään vihreitä ovat lämmitelleen housuunpissaamalla. Tämä kannattaa muistaa vihreiden kohderyhmissä eli lähiöissä. Vihreä saasta EI tuo työtä. Se tuhoaa loputkin sosiaalipalveluista. Sen politiikan seuraukset ovat yksityiselle työntekijälle lähinnä itsetuhoisia. Koska vihreät ovat riistotalouden ja työelämän tuhoamisen kannalla oleva ryhmä jonka mielestä ulkomailla tuotettu työ ja saaste ovat hyvä ja kannatettava asia mutta Suomessa tuotettu työ ja saaste ovat vastustettavia asioita. Paitsi silloin kun työntekijä on ulkomailta tuotettu tai rikollisen ihmiskaupan uhri. Seksityöntekijöistä kyllä mölistään, mutta todella suurista ulkomaalaisten työntekijöiden vaikutuksista ollaan hiljaa kuin kusi siellä kylmenevässä villasukassa.

Siksi, jo ympäristösyistä, kannattaa ensivaaleissa äänestää väärin. Paitsi tietysti jos olet päättänyt tehdä itsellesi poliittisen itsemurhan ja kyllästynyt muutenkin elämääsi. Tällöin valintasi on vihreä.

Toivottavasti ihmiset heräävät huomaamaan vihreän valheen vaikutuksen ympäristöönsä. Mm tänä lumisena aamuna Helsingissä kun liikenne kirjaimellisesti lakkasi, ei voinut olla huomaamaatta vihreän saastan vaikutusta tiestön ylläpitoon. Nyt jopa linja-autot lakkasivat kulkemasta kiitos virheää saastaa äänestäneiden helsinkiläisten.

Uusi Suomi on paljon enemmän (nimimerkki)

Vihreiden vaalijulisteen Suomen Leijona on ilman maakuntien tunnuksia.
Ympäristöasioita ja demokrataa hoidetaan yhdessä koko maailman kanssa.

Kansainvälinen yhteisö toimii kohti osoitettua päämäärää yhteisvoimin.

Uusi Suomi on paljon enemmän, kuin vain yksinäinen sanomalehti. Suomi
ei ole Impivaara. Suomen suuri paikka on jättiläisessä vapaassa maailmassa.

Emilia Palonen (nimimerkki)

Vihreillä on hieno idea kyseenalaistaa ikävästi juurtuneita käsityksiä oikeistosta ja vasemmistosta. Jotta uudelleenajattelu todella tapahtuisi tarvitaan kuitenkin enemmän kuin yhden puolueen kampanja.

Vapaus valita toisin on uudelleen aktivoitunut ja toiminnan läpinäkyvyyden parantamiseksi ja osallistumisen mahdollistamiseksi se on järjestäytynyt yhdistykseksi. VVT:n nimissä kutsunkin Marjaa ja muita tänään 7.12. Vapaus valita pikkujouluihin Rauhanasemalle, Helsingin Pasilaan, klo 18-22.

Toivottavasti puolueelliset ja puolueettomat kokoontuvat jälleen erilaisissa politiikan kentän, yhteiskunnallisen toiminnan ja vaihtoehtojen uudelleen ajatteluun tähtäävissä projekteissa.

Vapaus valita toisin pyrkii tarjoamaan tähän erilaisia mahdollisuuksia: tule mukaan!

Marja Pulkkinen (nimimerkki)

Kiitos Emilia, osallistuisin VVT:n toimintaan, jos Helsingissä olisin.

Hienoa puolueen vaalityön kannalta, että niin harva jakaa mielipiteeni kattokampanjan visuaalisesta ilmeestä. Vaaliohjelman sisältökin on yleishumaani ja kiva. Ns. sivistysporvaristo tykkää siitä paljon, sekä vanhempi ikäluokka että nuoremmat bopot.

On varmaan aika heittää historian tunkiolle käsitykset ja käsitteet oikeistosta ja vasemmistosta ja tehdä huomisen vallankumousta yhteisenä rintamana...

Käyttäjän heikki kuva
Heikki Härkönen

Olen samaa mieltä, yhtenä rintamana mennään. Mitään sinivihreitä tai punavihreitä ei tarvita ja vasemmisto-oikesto asettelun lisäksi kaikki ismit joutavat romukoppaan, niin helppoja kuin ne olisivatkin asioiden ja ihmisten lokeroimiseksi. On vaan joukko yhteen hiileen puhaltavia ihmisiä, hyvä ohjelma, jota edistetään ja perusjutut joiden takana kaikkien on helppo seistä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Älä huoli, me kuristamme härkösismin lempeästi kehtoonsa.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Arjen politiikassa kohtaan monenlaisia linjauksia eri puolueissa.

Vihreiden osalta on mielenkiintoista verrata esim espoolaisen kaupunginvaltuutetun, turkulaisen "ruotsiin-naidun" tai tamperelaisen diplomi-insinöörin viestejä.
No-return-ticket-Ode ei vielä ole claesandersson-golgatalleen kiipemässä, mutta kohta sekin alkaa (100-k).

Vihreän liikkeen uusi tuleminen on alkanut (Saksa) ja siihen arvelen suomalaistenkin vihreiden pyrkivän.

Hyvin halpa(hintainen???) keino on tarttua hype-keinoon (jellona ja usari) ja se lienee tehonnut, näin alkuun.
Hypellä ja homoilulla on yksi vika: se kuluu yhtä nopiasti pois kuin katinkulta ranta-rolexista.

Mutta vielä ei ole päästy yhdessäkään hype-liikkeessä likikään kiinniottamisen meininkiin PerusS:n juostessa sähköjäniksenä jo toista kierrosta edellä.

Kokoomus tämän aloitti, KD homoiluillaan yrittää jo vähän jälkijunassa, vihreiden ruokolahtelainen ärisee päätoimittaja Ahon haudalla ja mie Lapissa jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä kesk ja sd (oma puolueeni) onnistuvat bob-hesoineen kehittämään.

Henry Bjorklid

Vihreät ja Demarit.
Mitä yhteistä?

molempien puolueiden alapää on vasemmistolaista ja yläpää täysin kokoomuslaista politikkaa tai Kokoomuksen vedätettävissä.

Henry, PerusVihreä nomenklatuuran vastainen jihadisti

Toimituksen poiminnat